het geheim van stralende vrouwen

Love should be like breathing

Wat is het geheim van stralende vrouwen? Met mijn kunst onderzoek ik het.  Osho schrijft zo mooi over liefde:

Love should be like breathing.
It should be just a quality in you,
wherever you are,
with whomsoever you are,
or even if you are alone,
Love goes on overflowing from you.
It is not a question of being in Love with someone,
it is a question of being Love.”

ॐ – Osho

 

Mooie inspiratie over liefde. Osho geeft ons meteen het antwoord: het geheim van stralende vrouwen is ‘being love‘. Het is deze liefde die ik schilder. Kijk mee hoe ik dat doe.

erotiek vanuit liefde

I love myself

Waar ik naar op zoek ben is erotiek en sensualiteit die voortkomt uit oprechte warmte en liefde. Een boeiend onderwerp dat mij zelf als vrouw aangaat. Ik wil leren, ik wil ontdekken, ik wil me laten inspireren. Ik wil het verbeelden in mijn kunst.

Erotiek, levenslust en creativiteit komen uit dezelfde energiebron. In het tweede chakra, ergens in het gebied van je buik, huist deze mooie kracht. Deze energie wil ik beeldend onderzoeken, vooral waar ze kracht geeft.

vrouwelijke sensualiteit

Levenskracht

Het mysterie ‘vrouw’, veel mensen zijn er door gefascineerd. Een groot deel van de vrouwelijke sensualiteit speelt zich af in het verborgene en dat maakt het fascinerend en rijk.

Vrouwen die de kracht van hun seksualiteit hebben ontdekt en eruit putten, zijn stralend, creatief en levendig. Is dat niet een bijzondere levenskracht? Ze belichaamt de schoonheid van het leven en trekt deze schoonheid als een magneet ook weer aan.

 

Klik op de foto’s voor weergave in een hogere resolutie.

 

anderen toestemming geven

Warm en zacht

Wat is het geheim van stralende vrouwen? Ik denk dat vrouwen die diep van zichzelf houden iets uitstralen dat anderen toestemming geeft om ook te houden van zichzelf. Het is warm en zacht. Het gaat niet over egocentrisme of narcisme, maar over liefde.

 

Houden van jezelf

Houden van jezelf, Philautia, vraagt moed. Het vraagt om je angsten onder ogen te zien en zo lief te zijn voor jezelf als je dat voor anderen kunt zijn. Vreemd genoeg is deze liefde bij veel mensen bedekt onder een laag van verwachtingen, normen en aangeleerde ideeën hoe je zo moeten zijn. Lees hier het ontroerende verhaal van mijn model.

Encaustic art

Met ‘mijn’ model maak ik er een serie over, in encaustic, een eeuwenoude techniek die ik op moderen wijze toepas. Het verhaal van mijn model verwerk ik geschreven in de bijenwas, wat als eerste laag fungeert. De bijenwas is transparant; alle volgende lagen blijven zichtbaar.

Bekijk het proces hieronder. Detailfoto’s van het schilderij bekijk je door op de pijltjes > bij de foto te klikken (slider).

 

wat denk jij?

wat is het geheim van stralende vrouwen?

Ik ben benieuwd hoe jij hier over denkt. Wat is volgens jou het geheim van stralende vrouwen? Welke vrouw straalt jou tegemoet?