“Love should be like breathing.
It should be just a quality in you,
wherever you are,
with whomsoever you are,
or even if you are alone,
Love goes on overflowing from you.
It is not a question of being in Love with someone,
it is a question of being Love.”

ॐ – Osho

 

 

I love myself Mirjam Torenbeek

I love myself in encaustic III. Mirjam Torenbeek 2018

 

I love myself

Waar ik naar op zoek ben is erotiek en sensualiteit die voortkomt uit oprechte warmte en liefde. Een boeiend onderwerp dat mij zelf als vrouw aangaat. Ik wil leren, ik wil ontdekken, ik wil me laten inspireren. Ik wil het verbeelden in mijn kunst.

Erotiek, levenslust en creativiteit komen uit dezelfde energiebron. In het tweede chakra, ergens in het gebied van je buik, huist deze mooie kracht. Deze energie wil ik beeldend onderzoeken, vooral waar ze kracht geeft.

 

I love myself Mirjam Torenbeek

detail I love myself II. Mirjam Torenbeek 2018

 

Wat is het geheim van stralende vrouwen?

Het mysterie ‘vrouw’, veel mensen zijn er door gefascineerd. Een groot deel van de vrouwelijke sensualiteit speelt zich af in het verborgene en dat maakt het fascinerend en rijk.

Vrouwen die de kracht van hun seksualiteit hebben ontdekt en eruit putten, zijn stralend, creatief en levendig. Is dat niet een bijzondere levenskracht? Ze belichaamt de schoonheid van het leven en trekt deze schoonheid als een magneet ook weer aan.

 

De moed om van jezelf te houden

Houden van jezelf, Philautia, vraagt moed. Het vraagt om je angsten onder ogen te zien en zo lief te zijn voor jezelf als je dat voor anderen kunt zijn. Vreemd genoeg is deze liefde bij veel mensen bedekt onder een laag van verwachtingen, normen en aangeleerde ideeën hoe je zo moeten zijn. Lees hier het ontroerende verhaal van mijn model.

 

Encaustic art Mirjam Torenbeek

Tekst in encaustic. I love myself

 

 

Wat is het geheim van stralende vrouwen?

Ik denk dat vrouwen die diep van zichzelf houden iets uitstralen dat anderen toestemming geeft om ook te houden van zichzelf. Het is mooi en zacht. Het gaat niet over egocentrisme of narcisme, maar over liefde. Met ‘mijn’ model maak ik er een beeldende serie over.