Portret in encaustic art laten maken

Mijn specialiteit is encaustic art, een bijzondere eeuwenoude schildertechniek die ik op een moderne en unieke manier toepas. Encaustic art is warm schilderen; de warme was stolt zodra het opgebracht wordt. Dit geeft bijzondere structuren en verrassingen. Een portret wordt uit vele lagen encaustic medium opgebouwd, waardoor het een diepe en rijke uitstraling krijgt. Je blijft er naar kijken en ziet steeds weer wat nieuws.

Op deze website vind u vele blogs over encaustic art met uitleg en tips om te schilderen met encaustic medium.

Portret in encaustic art

Onderstaand portret in encaustic art maakt ik van mijn vader zonder dat hij het wist. Lees in dit blog zijn reactie toen hij het voor de eerste keer zag.

 

portret in encaustic art

My dad. Portret in encaustic. Mirjam Torenbeek 2015

 

Encaustic art op plexiglas

Dit is een klein intiem portretje van een water-liefhebber. Wind, zon en water heb ik weergegeven op een ondergrond van plexiglas. Door het plexiglas heb ik gepoogd het licht te vangen.

 

 

Encaustic art op staal

Dit portret heb ik geschilderd toen Nelson Mandela werd begraven. Een foto uit de krant trof me: een vrouw staande voor haar huis zag de stoet mensen uit de hele wereld voorbij trekken. Een klein anoniem dorp dat ineens een paar dagen in de spotlights stond.

 

encaustic art

Terug naar Qunu. Portret ten voeten uit in encaustic art op staal. Mirjam Torenbeek

 

 

Een intiem portretje in encaustic art

Onderstaand portret ’ten voeten uit’ heb ik niet in opdracht geschilderd; het is vrij werk. Voor mijn ontwikkeling is het belangrijk dat ik zelf dingen maak vanuit mijn innerlijke drive. Om te experimenteren, nieuwe dingen uit te proberen en mijn intuïtie te volgen.  Het is inspirerend om te doen en ik neem de nieuwe inzichten weer mee naar de schilderijen die ik in  opdracht schilder.

 

portretschilder Mirjam Torenbeek

Undressed. Encaustic art op board. Mirjam Torenbeek

 

Portret in encaustic art laten schilderen

Wilt u een portret in encaustic art laten schilderen? Neem contact op voor een gratis intake.

Een familieopstelling is een bijzondere weergave voor de onzichtbare connecties tussen de gezinsleden. Een dergelijk familieportret maak ik na een kennismaking met alle gezinsleden. Het is belangrijk dat iedereen zich gezien voelt en blij is met het resultaat. Heeft u belangstelling om dit voor uw eigen familie te laten maken, dan gaat daar een kennismakingsgesprek aan vooraf.

 

[btnsx id=”2610″]

 

 

 

encaustic art materialen

Mirjam Torenbeek schildert encaustic art.